понеділок, 23 січня 2017 р.

Сторінка для батьків!

Світлина від Національна дитяча "гаряча лінія".Оксфордський університет випустив книжку порад для батьків, як розвинути у дитині письменницький талант.

1. Кожній історії потрібна іскра натхнення. Пошукайте разом з дитиною ідеї в звичайному житті. 

2. Колодязь натхнення. Створіть простір для творчості, доступ до якого є тільки у дитини - купіть блокнот або щоденник, куди можна записувати ідеї, придумувати неймовірних героїв, малювати картинки місць, в яких буде відбуватися історія. 

3.Обговоріть разом книги, які читає дитина. Які моменти кращі? Які гірші? Хто улюблений герой і чому? Запропонуйте записати найкращі фрази і подумати про те, як і чим ці книги можуть надихнути. 

4. Часто перешкодою на шляху до створення шедевра є страх порожньої сторінки. Ви можете допомогти дитині впоратися зі страхом, запропонувавши свій варіант початку. Або попросіть взяти якусь книгу з полиці і використати перший рядок звідти як початок власної історії.

5. Зробіть ремікс на відому вже історію.

6. Одна картина може надихнути на 1000 слів. Джерелом натхнення може стати відвідування картинної галереї або навіть просто перегляд фотографій в журналі.

7. Створення карти. Якщо ваша дитина любить фентезі і казки про драконів, магів і монстрів, запропонуйте придумати власну чарівну країну. 

8. Малюйте комікси, книжки з картинками, ілюстровані розповіді. 

9. Знайдіть час протягом дня для того, щоб послухати, що придумала ваша дитина. Надрукуйте її історію, зробіть справжню книжку і, якщо ніхто не проти, покажіть її родичам і друзям.

10. Веселіться. Придумуйте якнайбільше своїх історій.

Немає коментарів:

Дописати коментар