понеділок, 30 травня 2016 р.

Екскурсія до "Софіївки"


Національний дендрологічний парк «Софіївка» в Умані на Черкащині - перлина світового масштабу, яку вже давно потрібно внести до списку культурної спадщини ЮНЕСКО. По своїй красі, вишуканості, грандіозності та мальовничості «Софіївка» не поступається кращим зразкам садово-паркового мистецтва світу: Версальському палацовому парку, Потсдамському королівському парку Сан-Сусі, петергофським садам і паркам. Про нього є, що розповісти, і є, що подивитися. Щорічно побачити це диво паркобудівництва приїжджає близько півмільйона людей на рік. Отож і учні нашого класу вирішили розпочати свої літні канікули з прекрасного.  
Дружнім класом до Умані
    Загальна площа Софіївського парку в Умані становить 179, 2 га. Його прикрашають статуї стародавніх богів (Аполлона, Амура, купальниці-Венери), героїв (Паріса, Орфея) і філософів (Сократа, Гомера, Еврипіда, Аристотеля), мальовничі містки, альтанки, водойми. У «Софіївці» є і Єлисейські поля, і Партерний амфітеатр, і багато іншого. У парку можна побачити багато чудасій, наприклад, Фонтан Змія - найкрасивіший і оригінальний з усіх софіївський фонтанів. Він влаштований посеред Нижнього озера. Стовп води заввишки до 20 метрів виривається з широко розкритою пащі гігантської змії. Воістину незабутнє видовище! 
    У центральній частині парку розташований Великий водоспад. Вода зривається з висоти близько 15 метрів. Біля підніжжя водоспаду є озеро, на якому живуть білі лебеді.
    Парк «Софіївка» відрізняється чудово продуманою системою гідротехнічних споруд: ставків, водоспадів, каскадів, басейнів і фонтанів. 




Наші відмінники поруч з погруддям Платона,
якого вважають засновником шкіл

Прогулянка підземною річкою
Верхнє озеро
Прогулянка на катамаранзі
Водоспад Венери

Слідкуйте за новинами нашого класу, адже все цікаве попереду.    
В нашої сторінки канікул немає!!!!!!!!!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар