понеділок, 1 жовтня 2018 р.

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МУЗИКИ

1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день музики, заснований з ініціативи Міжнародної музичної радипри ЮНЕСКО. Цей день відзначають з 1975 року, прагнучи до поширення музичного мистецтва, реалізації ідеалів миру і дружби між народами, розвитку культур, обміну досвідом та шанобливого ставлення до естетичних цінностей.
Музика має дуже потужну енергетику, допомагає людині пізнавати себе, є чудодійним засобом залучення до добра і краси, пробуджує в нас уявлення про високе і величне. Музика допомагає людям справлятися з болем і тугою, вона може покращити настрій, дати людині відчуття щастя. Кожен з нас має свої улюблені мелодії, які змушують нас плакати і радіти, задумуватися про сенс життя. Грецькі філософи вважали навіть, що музика здатна формувати характер людини.
Вчені встановили, що під дією музики у людини, а також деяких тварин змінюється кров’яний тиск, відбувається збільшення частоти серцевих скорочень, знижується ритм і глибина дихальних скорочень. У медицині з давніх часів навчилися використовувати нейрофізіологічний вплив музики.
В Японії було проведено спеціальний експеримент з матерями-годувальницями. Виявилося, що під час слухання класичної музики у них на 20–100 % зростала кількість молока. Класична музика здатна навіть знижувати агресивність у бджіл.

Немає коментарів:

Дописати коментар