вівторок, 16 листопада 2021 р.

День толерантності

 

«Усі люди мають недоліки – хто більші, хто менші.

Ось чому і дружба, і допомога, і спілкування були б неможливими, якби не існувало між нами взаємної  терпимості»  

                                             Г.Гвіччардіні - італійський історик, філософ


Міжнародний день толерантності, проголошений 16 листопада 1995 року на 28 сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО.

    Ідеї толерантності стали актуальними не сьогодні. Стаття 1 Загальної декларації прав людини (1948 рік) проголошує: «Усі люди народжуються вільними і рівними у своїх гідності та правах». Тому агресивність, конфронтація, відчуженість мають поступитися місцем толерантному ставленню людей одне до одного, взаєморозумінню й довірі. 

   Учні класу були небайдужими до проведення Дня толерантності в ліцеї. Цей день для ліцеїстів був кольоровим. Нам дістався колір - коричневий - символ дерева, символ життя. Тому такого ж кольору Квітку толерантності виготовили Махинько Юля, Манштейн Настя і Гудзенко Катя.     



   На виховній годині "Толерантність: ти і я" розглянули на практиці деякі ситуації "Як проявити толерантність?", обговорили їх, виконали цікаві вправи, представили Квітку толерантності, переглянули відео "Толерантність починається з мене" .



І наостанок, усі без винятку, поласували цукерками (до речі, обгортка теж була коричневого кольору).



  Учні зробили висновок, що ми - всі різні, але потрібно бути терпимими (толерантними) один до одного. Тому на згадку про цей день зробили фото на фоні Дерева толерантності.





 

Немає коментарів:

Дописати коментар